Autor:
Katrin Vaino

Baaskoolitusel "Tõejärgse ajastu väljakutsed loodusteadusharidusele” osales erakordselt palju õpetajaid!

11. ja 12. novembril viis Loodusteadusliku hariduse keskuse läbi esimese sessiooni õpetajate baaskoolitusest “Tõejärgse ajastu väljakutsed loodusteadusharidusele”. Kohal oli rekordarv ehk 32 loodusteaduste õpetajat nii üldharidus- kui kutseõppeasutustest üle Eesti. Osa soovijaid pidi jääma ootelehele. Siiski jääb neile võimalus koolitusest osa saada järgmise õppegrupi koosseisus, mis avatakse jaanuaris.

Küllap on õpetajate elavat huvi põhjustanud meie igapäevane “tõejärgne” reaalsus, mis ka otsapidi koolitundidesse on jõudnud. Sellega hakkama saamiseks õppisid õpetajad koolituse käigus ära tundma ja “kahjutuks tegema” peamisi teaduse eitamise tehnikaid ning omandama võtteid, mida saaks rakendada tundides, sh kuidas hinnata info usaldusväärsust. Üheskoos murti koolitusel viiruste ning kiirgustega seotud rahvalikke müüte, sh eksperimetaalselt.

Koolitajatena astusid üles Hans Orru TÜ Peremeditsini ja rahvatervishoiu instituudist, Ana Valdmann ja Katrin Vaino loodusteadusliku hariduse keskusest (TÜ, ÖMI), Toomas Liivamägi ning Liis Rüütel (Luunja Keskkool) ning Marie Johanna Univer (Viljandi Gümnaasium). Visuaalset lihtsustamist kui üht võimallust, kuidas loodusteadusi paremini kommunikeerida, õpetas osalejatele Deniss Jeršov Tartu Kunstikoolist. Tagasiside põhjal jäid õpetajad koolitusega rahule. Õpetajatepoolne tagasiside oli koolitajatele väga väärtuslik, et lihvida edasi väljatöötatud õppematerjale.

Õpetajate baaskoolitust toetas Euroopa Sotsiaalfond ning Eesri riik ning tellis Harno

Kõik tutvustatud õppematerjalid on valminud Erasmus+ projekti EVIDENCE käigus.

Image
koolitus
Image
koolitus
Image
koolitus
Image
koolitus
Image
koolitus
Image
koolitus
Image
koolitus